Diamant de 31 de carate expus la Washington

5 06 2010

Un celebru diamant albastru, cu o istorie bogata si cantarind 31 de carate, a fost expus ieri la Washington si va putea fi admirat de doritori pana pe 1 august

Daruit in 1664 de catre regele Filip al IV-lea al Spaniei fiicei sale Margarita Teresa, cu ocazia casatoriei sale cu imparatul Leopold I al Austriei, diamantul a ramas apoi in posesia familiei Wittelsbach din Bavaria. In 1931, a ajuns in posesia casei de licitatii Christie’s, dar a disparut inainte sa fie pus la vanzare, doar ca sa reapara in 1951 in Belgia. Misterioasa nestemata a fost cumparata in 2008 de slefuitorul de diamante Laurence Graff, pentru suma de 24.3 milioane de dolari.

“Aceasta este cea mai remarcabila piatra din cariera mea. Reprezinta un fel de apogeu al tuturor pietrelor care mi-au trecut prin mana, dupa cum am mai spus, nu este doar cea mai frumoasa, dar este cu siguranta cea mai valoroasa”, spune Laurence Graff.

Diamantul Wittelsbach-Graff poate fi admirat la Washington alaturi de o alta piatra la fel de valoroasa, un diamant de aceeasi culoare, de 45.52 de carate.

Advertisements

Actions

Information
%d bloggers like this: